25
November
2013
|
23:00
Europe/London

BT BREIDT DATACENTERCAPACITEIT IN BENELUX UIT

Nieuw datacenter in Rotterdam voorziet in groeiende vraag naar hybride, 
cloudgebaseerde diensten 

BT maakte vandaag bekend zijn datacentercapaciteit in de Benelux te vergroten door een compleet nieuwe locatie in Rotterdam te openen. Met het nieuwe datacenter - dat naar verwachting voorjaar 2014 wordt opgeleverd - wordt de bestaande capaciteit met bijna vijftig procent vergroot. BT speelt hiermee in op de toegenomen vraag naar gehoste en netwerkgebaseerde IT-diensten en cloudgebaseerde applicaties die BT levert vanuit het BT Compute-portfolio. 

De nieuwe high-density locatie is een aanvulling op BT’s bestaande datacenters in Amsterdam en Nieuwegein. Hiermee profiteren klanten van een geautomatiseerd aanbod van gevirtualiseerde server- en opslagcapaciteit of kunnen zij ervoor kiezen om hun eigen apparatuur in een beveiligde omgeving te plaatsen. 

Het datacenter krijgt een directe aansluiting op BT’s wereldwijde netwerk door middel van diverse netwerktechnologieën. De nieuwe locatie versterkt BT’s huidige netwerk van 45 datacenters waarmee klanten wereldwijd worden bediend. De combinatie met BT’s expertise op het gebied van spraakdiensten maakt de locatie zeer geschikt voor de ondersteuning van het BT One-portfolio van unified communications en collaboration tools, zoals Microsoft Lync 2013 of Cisco’s Hosted Collaboration Solutions (HCS). 

Joris van Oers, CEO van BT Benelux, zegt: “Gezien het feit dat zakelijke processen in alle branches steeds meer verbonden zijn, en mobiliteit een standaardvereiste is geworden als het gaat om real-time toegang tot data en applicaties, zien wij een enorme stijging in de vraag naar veilige, flexibele en kosteneffectieve diensten. Dit blijkt ook uit recent onderzoek waar bijna 65 procent van de beslissers in de Benelux aangeeft dat de steeds mobielere levensstijl van medewerkers en klanten de belangrijkste oorzaak wordt voor de versnelling van bedrijfsprocessen. 

Terwijl de vraag blijft stijgen, moeten IT-afdelingen ook steeds meer doen met minder. Cloudgebaseerde oplossingen bieden hier een passend antwoord op, waardoor veel bedrijven naar een hybride cloud-model toe werken. Dit houdt in dat zij gebruik maken van publieke cloud-diensten in combinatie met hun eigen private cloud-infrastructuur. Door het combineren van onze datacenter-faciliteiten met ons sterke netwerkgebaseerde IT-portfolio en het BT Advise-team van experts, zijn wij in staat om onze klanten te helpen het meeste uit de cloud te halen, volgens de hoogste beveiligingsstandaarden.” 


Het nieuwe datacenter zal voldoen aan de Europese datacenter energiegedragscode . In lijn met BT’s Nederlandse Energy Efficiency Plan (EEP) 2013-2016 is de ambitie om een Energy Usage Effectiveness (EUE) niveau van 1.2 of zelfs lager te behalen. Om dit mogelijk te maken zal het datacenter gebruik maken van een efficiënte stroomvoorziening, moderne energiebeheer- en koelsystemen en geïntegreerde elektrische en mechanische oplossingen. 
Als onderdeel van zijn nieuwe Better Future-strategie is BT’s doel om tegen 2020 zijn klanten te helpen een vermindering van CO2 uitstoot te realiseren die minstens drie keer BT’s eigen CO2-uitstoot omvat. In 2012/2013 heeft BT 27 miljoen Britse pond geïnvesteerd in het kader van verantwoord en duurzaam ondernemen. BT heeft als doel om tegen het eind van 2016 de energie-efficiëntie in Nederland met 45,7 procent te hebben verbeterd. 

– EINDE BERICHT – 

Noot voor de redactie 
BT biedt een uitgebreid portfolio van managed hosting en cloud-diensten aan vanuit zijn datacenters in de Benelux. Zoals het aanbieden van vooraf geconfigureerde en volledig onderhouden Windows- of Linux-servers, opslagcapaciteit, en een aantal cloudgebaseerde applicaties (‘Software as a Service’, SaaS) zoals Microsoft Lync en Cisco HCS, e-mail-, collaboration- en security-diensten. 

De failover-veiligheid van het datacenter komt overeen met categorie Tier III+ eisen. Om de maximaal mogelijke failover-veiligheid te bereiken (Tier IV) kunnen IT-applicaties verdeeld worden over andere BT-locaties binnen en buiten Nederland. BT heeft wereldwijd meer dan 45 datacenters voor managed hosting en cloud-applicaties. 
Via zijn internationale netwerk kan BT klanten van dienst zijn in meer dan 190 landen/gebieden. IT-middelen kunnen gekoppeld worden aan klantlocaties via MPLS, Ethernet, Internet of SDH. Het nieuwe datacenter zal ook telehousing-capaciteiten voor zakelijke klanten en andere netwerk operators aanbieden. 
De nieuwe high-density locatie biedt in eerste instantie een server-ruimte (rack ruimte) tot 1.200 vierkante meter met een maximale capaciteit van 2.400 kW. Het kan standaard 6 kW per rack ondersteunen (en aanzienlijk meer op verzoek).