07
June
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

BT en Johan Cruyff Foundation bouwen eerste Belgische Cruyff Court

BT en de Johan Cruyff Foundation, een internationale non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren, kondigen vandaag aan dat na de zomer, in Mechelen, het eerste Belgische Cruyff Court wordt geopend. Het Court biedt een veilige plaats waar kinderen kunnen spelen. De Belgische aanbieder van kabeltelevisie en breedbandinternet Telenet steunt dit initiatief ook vanuit zijn duurzaamheidsbeleid. Het officiële startschot zal morgen worden gegegeven op een buurtfeest in de wijk Otterbeek waar het Cruyff Court zal worden gebouwd. BT’s samenwerking met de Johan Cruyff Foundation past in het kader van zijn Better Futurestrategie en focust op het Cruyff Foundation Community Programme 1, dat jonge mensen wil aanzetten om hun eigen lokale sportevenementen op te zetten en zo de betrokkenheid met de buurt te vergroten. 

BT en de Johan Cruyff Foundation kondigden hun gemeenschappelijke ambitie om een eerste Cruyff Court in België op te richten aan bij de start van hun samenwerking in 2011. Deze ambitie wordt nu werkelijkheid dankzij de inzamelingsacties van werknemers en partners, die meer dan €40.000 opbrachten. 

Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation, lichtte de samenwerking toe: “Er zijn niet veel organisaties zo toegewijd als BT. De voorbije twee jaar zijn ze een echte inspiratie geweest via hun verschillende inzamelingsacties en hun sterke betrokkenheid. Daardoor kunnen we nu een nieuw Cruyff Court openen - het eerste in België - dat kinderen een veilige speelruimte in hun buurt biedt.” 

Edwin Hageman, CEO BT Benelux, voegde eraan toe: “Onze toewijding aan verantwoordelijke en duurzame bedrijfsvoering wordt onderstreept door onze Better Future strategie die belooft de kracht van communicatie te gebruiken om levens en manieren van zakendoen te verbeteren. We streven ernaar onze totale impact op de maatschappij positief te maken. Dankzij onze medewerkers zijn wij nu in staat om het eerste Cruyff 

Court in België officieel aan te kondigen. Dit Court zal een echt, tastbaar verschil in het leven van veel kinderen betekenen. " 

Greet Geypen, schepen van Jeugd in Mechelen, zei: "De bouw van het Court is onderdeel van een bredere renovatie van de wijk Otterbeek. Een Cruyff Court is meer dan alleen een plek waar kinderen kunnen spelen en sporten. Het geeft onze stad de mogelijkheid om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, en het belang van bepaalde waarden in het leven aan te kaarten. " 
Walter Schroons, schepen van Sport in Mechelen voegde daar aan toe: “Wij zijn vereerd en verheugd dat we het eerste Cruyff Court in België mogen verwelkomen, in navolging van vele andere landen elders in de wereld.” 

BT’s betrokkenheid met de Foundation gaat verder dan alleen fondsenwerving. Meer dan honderd werknemers hebben tot dusver evenementen van de Cruyff Foundation ondersteund, waaronder de jaarlijkse rolstoelsportdag en de open dag in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar duizenden kinderen, met en zonder fysieke beperking, kunnen deelnemen aan meer dan dertig verschillende sportactiviteiten. 

Om het Community Programma van de Foundation verder te ondersteunen heeft BT Learning Solutions de online leeromgeving ‘eCorner’ opgezet. Deze leeromgeving geeft toegang tot een e-learning programma, een Coach Corner, en andere hulpmiddelen. Jongeren, coaches en buurtbewoners kunnen hiermee veilig en kosteneffectief kennis aan elkaar overdragen. Sinds de lancering van het platform in 2011, zijn 79 begeleiders en 434 jongeren opgeleid. 

Ook geeft BT de medewerkers van de stichting toegang tot een aantal telepresence-faciliteiten zodat de stichting gemakkelijker met partners en overheidsinstellingen kan samenwerken, tijd en geld kan besparen en de duurzaamheid van de organisatie kan verbeteren. 

Er zijn wereldwijd al 177 Cruyff Courts waarvan vele in Nederland zijn gevestigd. Van de 177 Cruyff Courts zijn er 15 buiten Nederland gevestigd zoals in Engeland, Spanje, Zuid-Afrika, Japan, Israël en Brazilië. 
- EINDE BERICHT- 

1 Voorheen bekend als ‘Meedoen Leren Winnen’


Over de Johan Cruyff Foundation 
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org.